Creditcards Vergelijken

De meeste creditcards hebben een bonusprogramma!

Bonusprogramma's

Veel aanbieders van creditcards hebben voor iedere creditcard een aparte benaming ge´ntroduceerd, die meestal min of meer weerspiegelt waar die bepaalde kaart voor staat. Aan die kaarten hangen dan leuke extraatjes vast die een bepaalde doelgroep zou moeten overtuigen.

Spaar en PlukZo zijn er creditcards die aankopen online promoten door er een bepaald stukje van terug te betalen, of door geregeld kortingsbonnen (denk aan Spaar & Pluk) op te sturen voor dingen die je dan met de creditcard online kan kopen. Dit kunnen heel uiteenlopende dingen zijn. Andere kaarten spitsen zich meer toe op de reiziger, en bieden bijvoorbeeld een gratis annulatieverzekering aan - een kost die je dan kan uitsparen en waarmee de eventuele kost van de creditcard snel is terugverdiend!

Naast die duidelijke kenmerken om de kaart kracht bij te zetten, zijn er ook vaak spaarprogramma's verbonden aan uitgaven met de kaart. Wanneer je genoeg punten hebt, kan je deze dan omruilen voor allerhande spulletjes of geschenken.

Bonusprogramma's verbonden aan creditcards zijn geen basiselement om een kaart op te gaan kiezen misschien, maar ze kunnen wel helpen een keuze te maken bij twijfel. Als je niet veel reist, heeft het weinig zin om een creditcard te nemen waar veel voordelen in het buitenland bij zitten. Je kan dan beter uitkijken naar iets dat vergelijkbaar is, maar voordelen heeft die wel bij jou passen.