Creditcards Vergelijken

Ken de limieten van uw creditcard!

Limieten

Bij vele creditcards mag je zelf de limiet bepalen. Wil je liever jezelf wat extra limiteren dan het maximum dat jouw kaart mag? Dan kan dit gewoonlijk prima. Elke kaart heeft echter een maximum, al dan niet door jou bepaald. Meer dan dat maximum kan niet worden uitgegeven. Dit biedt een goede bescherming voor moest het toch al eens mis gaan. De gebruiker kan zichzelf niet eindeloos in nesten werken, en de aanbieder kan het risico zo nog enigszins beperken. De limiet is ook niet per maand: als je niet onmiddellijk alles terugbetaalt, blijft de kaart niet bruikbaar.

Verder is er gewoonlijk ook een daglimiet, die ook weer verschilt van kaart tot kaart. Dit is iets waar je je zeker van moet vergewissen, zeker als je je kaart normaal alleen op reis gebruikt. Gesteld dat de limiet 1000 per 24 uur is, en er gaat op een bepaalde dag al een stuk van een hotel af, dan zal je je misschien wat moeten inhouden in de winkelstraten en de Shopping Centers! Best even nagaan voor je vertrekt, want dat zou wel eens voor problemen kunnen zorgen.

Hoe je omgaat met limieten, blijft een persoonlijke keuze. Hierin moet je jezelf leren kennen. Misschien is het raadzaam om met een vrij gelimiteerde creditcard te beginnen en te zien hoe dat loopt.